ceturtdiena, 2013. gada 14. februāris

Priecīgu 14. februāri


Daudziem 14. februāris ir Valentīndiena. Mana draudzene, piemēram, šodien svin meitiņas pusgada jubileju. Sveiciens visiem - gan 14. februāra svinētājiem, gan Ērikai 6 mēnešu jubilejā!
Nezinu, ko es šodien gribēju svinēt 14. februāri vai ceturtdienu, bet varbūt šodien varētu būt Brūnuļu dzimšanas diena. Brūnulis kā jau mēs zinām dzīvo Imanta Ziedoņa Brūnajā pasakā. Tur gan nav skaidrības vai viņu sauc Brūnītis, Brūnulis, Gatavelītis vai Gatavonis, bet katrā ziņā - daudz laimes dzimšanas dienā! :)
Es mazliet pabūros pa virtuvi un pagatavoju šo ārkārtīgi garšīgo paēdienu! Tas būs īsts baudījums visiem šokolādes cienītājiem. Recepte ir šāda:
Pamatsastāvdaļas:
4 olas
150g sviests
250g-300g tumšā šokolāde
1 glāze pilngraudu auzu milti
1 glāze cukura
100g skābais krējums
200g lazdu rieksti (taču var iztikt arī bez tiem) 
Papildsastāvdaļas pieaugušo Būnelītim:
50g Cointreau
vai nedaudz apelsīna sulas
vai 50g konjaciņa
p.s. Neaizmirsīsim, ka alkahola lietošanai ir negatīva ietekme! :)

Sviestu kopā ar šokolādi kausē ūdens peldē. Kad masa nedaudz padzisusi tai piejauc iepriekš viegli sakultas olas, cukuru, krējumu un miltus. Visu samaisa viendabīgā masā. Riekstus var iejaukt masā, vai bērt pa virsu
Es cepu Helmuta dāvinātajā silikona formā (23cmx20cm), līdz ar to nevajadzēja papildus taukvielu, ja cep keramikas traukā, tad to noteikti vajadzētu nedaudz ietaukos, ieeļļot vai iesviestot. Cep 30min 150C.

Brūneļa viducim jābūt valgam!

Ja gadījumā gribas vēl šokolādi, tad var pagatavot šokolādes mērcīti no saldā krējuma un šokolādes!

1 komentārs: