piektdiena, 2009. gada 11. decembris

Dilemma

Vārds dilemma, kā jau vairums šādu vārdu ir cēlies no sengrieķu valodas un nozīmē kaut ko tādu, kam ir divas galvenās formas, jeb divas galvenās pazīmes.
Manā priekšā stāv divas galvenās rīcības iespējas - darīt tā kā pieprasa mans iekšējais ētikas kodekss, jeb nolaisties līdz pretējās puses zemiskumam.
Vairākas reizes domāju, kā nu labāk darīt? Ja rīkošos saskaņā ar savu iekšējo sajūtu, tad ļaušu sev kakāt uz galvas, bet ja nolaidīšos līdz pretējās puses zemiskumam nebūšu saskaņā ar sevi un atkal jutīšos slikti. Jo īpaši aktuāli tagad šķiet izprast Bībelē minēto par otra vaiga pagriešanu. Tik grūti noturēties rāmjos!! Bet laikam jau tas ir tāds dzīves uzlikts pārbaudījums par pacietību un jāmēģina šo eksāmenu nokārtot.
Nekad neesmu nevienam atriebusies, kaut arī daudz ir dzirdēts par atriebības saldo garšu, kā arī to, ka atriebība ne vienmēr sniedz gandarījumu.
Kā jums šķiet, vai atriebībai ir kāda jēga?, un ko tā dod abām pusēm? Vai sodītais tiešām gūst mācību, bet sodītājs gaidīto gandarījumu?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru