piektdiena, 2010. gada 20. augusts

Lietas, kas kaitina


Ar to, ka mani nenormāli kaitina burkānu, gurķu un saulespuķu sēklu graušana vairs jau nevienu nepārsteigšu, bet ir vēl dažas kaitinošas lietas.
Neesmu droša, vai tas saistīts ar vecumu vai vienkārši latvietības sajūtu, bet esmu novērojusi, ka aizvien vairāk mani kaitina arī tas, ka latvieši par sevi nelepojas.
Ikdienā novēroju, veco labo patiesību, ja latvietim uz galvas kluci uzliks ārzemnieks tad viņš pasmaidīs un teiks You welcome, savukārt latvietis latvietim par to pašu lietu varētu i šķūnīti nodedzināt.
Kā jums šķiet, vai tas, ka latviešu valodā runā vien apmēram 2 milj. cilvēku nozīmē, ka šo valodu mācīties nav vērts? Šādu sentenci dzirdēju no latvietes un tas mani neapšaubāmi pārsteidza. Rodas jautājums, kāpēc ir virkne cilvēku, kas tomēr mēģina iemācīties aramiešu vai prūšu valodu vai kādu citu izmirušu valodu, jo tajās nesazinās pat ne 2 simti cilvēku.
Vēl joprojām mulstu un nezinu, ko, lai atbild ārzemniekam, kas pilnīgā pārliecībā, ka runā vietējo , iezemiešu :)valodā pasaka - Spasibo! Ir vai nav vērts skaidrot, ka pareizāk būtu pateikt - paldies!

6 komentāri:

  1. Tikai viens ieteikums - saac ar sevi un saviem cilveekiem, kas Tev apkaart.

    P.S.Kaut kaada agresiiva Vapsa palikusi.

    AtbildētDzēst
  2. Skiet, ka iepriekseja komenta autors/e mazliet nesaprata- ne par krekliem stasts... Man domat, ka sevi cienosa latviesa pienakums butu elementari paskaidrot, par parejo skaodrojumu "latram pec spejam" , tacu citejot Mari Melgalvu " tik cik bus ugunu uz katra kalna, tik mes ari seit dzivosim !"

    AtbildētDzēst
  3. Domāju, ka Anonīms Nr.1 vēlējās pateikt to, ka ir jāpielabo šādi ārzemnieki, jo ikkatram roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu iet.
    Anonīms Nr.2 ir atradis absolūti precīzu citātu no Mari kunga. Bet Demian Rīs dziedātu - and so it is! :)

    AtbildētDzēst
  4. Tieshi ta, ka katram un vislabaakais ir saakt ar sevi un saviem cilveekiem, kuriem savukaart arii ir savi cilveeki. Taa taa kjeede iet.
    Kaartiiba arii saakas no savas seetas, ne taa?

    AtbildētDzēst
  5. Anonīmais no Berlīnes!
    Labi, ka šodien iegriezos tavā blogā, jo biju jau zaudējis cerības. Paldies par intersantajiem stāstiņiem un ierakstiem!

    AtbildētDzēst
  6. Paldies, ka neatmeti cerību! :)

    AtbildētDzēst