piektdiena, 2010. gada 20. augusts

On meņja bjot postajanno


Man prieks, ka esmu kopā ar cilvēku, kas nespēj vienaldzīgi noskatīties, kā sievieti ar koku sit viņas vīrietis.
Notikuma vieta aptuveni 500 m pirms jaukā restorāna OsTaS sKaTi.
Braucot pa ielu, ieraugām šādu skatu - vīrietis ar nūju atspēries zvetē sievietei pa muguru, pa sāniem, visur kur vien var trāpīt. Viņa klupdama krizdama bēg. Nepārprotami redzams, ka viņa ir nobijusies.
Mēs pabraucam garām, lai apgrieztu mašīnu. Jau neizkāpjot laukā no mašīnas bija jūtama alkahola dvinga, kas nāca no abiem, bet ne jau tas ir būtiskākais. Uz jautājumu - vai vajag izsaukt policiju saņemam 2 diametrāli pretējas atbildes: Sieviete - jā, lūdzu sauciet policiju, es vairs nevaru izturēt, ka viņš mani visu laiku sit. Vīrietis - neko nesakot nāk klāt un prasa cik mums vajag naudu, lai policija netiktu saukta. Godīgi sakot, neko tādu nebiju gaidījusi.
Policiju izsaucam, pretējā gadījumā kāds no viņiem tajā vakarā tiktu nogalināts.
Pamazām iesaistījās arī garāmgājēji ar savu skatījumu uz situāciju, ka viņi taču ir alkoholiķi un saukt policiju nav nekāda jēga. Iespējams jau, ka nav, bet ko lai dara? Noskatīties kā nosit cilvēku?

Neskatoties uz to, ka iesaistījāmies, man nav viennozīmīgas atbildes, vai sabiedrībai ir jēga no šādiem cilvēkiem? Bet, ja nav, vai mēs neatgriežamies pie Hitleriskiem uzstādījumiem, ka sabiedrībai vajag tikai tādus indivīdus, kas dod reālu (vēlams materiālu) pienesumu?

3 komentāri:

  1. Kaut kaadas drausmas. Labi ir tas, ka juus iesaistiijaaties un neaizbraucaat vienaldziigi prom, bet ir bet. Izsauksiet policiju, kas, peec manaam domaam ir pareizi, bet, sieviete izguleejusi dzeerumu, ies atpakalj pie taa pasha viiriesha. Tas ir staasts par suni. Sit ka gribi, vinjsh vienmeer atgrieziisies pie sava saimnieka un shii sieviete no taa alkoholikja neaizies. Juusu paliidziiba ir mirkliiga.

    Kas attiecas uz sishanu, tad shii kaite Latvijaa nepiemiit tikai taa saukatajaam nelabveeliigajaam gjimeneem. Zinu cilveekus, kas straadaa respektablu darbu, bet tomeer sit savu "miiljoto". Tad ir tikai jautaajums par to, cik sieviete sevi ljoti ciena. Vai vinja pacels galvu un aizies, vai kaa dura piedos, jo taa jau ir tikai viena reize un nekas taads jau vairs neatkaartosies. Muljkjiibas.

    AtbildētDzēst
  2. Tajā mirklī, kad saucām policiju iedomājāmies par to pašu, bet reāli jau piemēram, ja tas miteklis "pieder" sievietei, tad vienīgais, kas viņai atliek no alkoholiķes kļūt par bomzi, tad viņa tiks prom no sitēja.

    bet, jā, tādiem sieviešu sitējiem vajadzētu nolikt pretī reālu pretinieku, lai tad parāda, ko spēj!

    AtbildētDzēst
  3. Cilveeka sishana un bljaushana uz otru, kas ir neaizsargaataaks, ir vaajuma izpausme. Vaajuma un bailju, jo shajaa gadiijumaa uzbrukums ir aizsardziiba. Gariigi speeciigs cilveeks shaadas metodes neizmanto.
    Nav liela maaksla eerglim starp zvirbuljiem buut.

    AtbildētDzēst