ceturtdiena, 2010. gada 16. septembris

Kalendārs sievietēm, 1969


Mazs izvilkums, no raksta par bērnu audzināšanu un pareizo laiku.
...Reiz redzēju veikalā māti šķirstām modes žurnālu. Apmēram desmit gadus vecā meita dzīvi interesējās par to un centās pierunāt māti žurnālu nopirkt. Kad abas bija izgājušas no veikala ar pirkumu, pārdevēja izteica savu viedokli: - tas nu gan ir aplam, ka māte ļauj tādai knīpai spriest par modi. Un tad mēs brīnāmies, ka vidusskolniecei jau vajadzīga sudrablapsa!
Vai pārdevējas piezīme bija vietā? Šķiet, ne. Meitenes tonis nebija tāds, kas raksturīgs bērna iegribai. Kā māte, tā meitene bija vienkārši, glīti ģērbušās. Un arī interesē par modes žurnālu varēja samanīt pareizi ievirzītu audzināšanas darbu: abām sievietē ir kopīgas intereses, un gudrākā var daudz pasacīt, tai kuras pieredze pagaidām vēl maza. Nav grūti iedomāties, ka māte kopā ar meitu jau agrāk šķirstījušas modes žurnālu un un centušās noskaidrot, kurš tērps ir skaists, kāpēc un kurš no tērpiem piemērots māmiņai, kurš vecmāmiņai. Un sākās laikam šī saruna ar pašu svarīgāko: pirmā kārtām apģērbam jābūt tīram, labi koptam, kārtīgam...
Bērnu audzināšanas tēma šķiet tik pat neizsmeļama kā vērdiņš, ko nevar un nevar iztērēt. Vai var būt kāda tēma, kas apspriesta pārāk agru? Jeb jebkas nokavētais ir nokavēts uz visiem laikiem?

2 komentāri:

  1. Bildē gan tāda dīvaināka paskata sieviete pēta to kalendārīti :)
    P.S. pasveicini Arturu, ja satiec :)

    AtbildētDzēst
  2. :) :) re cik raiba tā lasītāju publika Sievietei, 1969 :)
    Noteikti sveicināšu :)

    AtbildētDzēst